Nybakat

jag blev lite sugen på att baka, och muffins är ju så enkelt, det går snabbt och är gotteligott, så jag surfade in på en av mina favoritsidor: Dagens muffin, där jag hittade ett recept på Dumle muffins.. ja, det finns en hel del dumle kvar här i huset fortfarande, efter vårat Gröna Lund besök :)


blir nog tvungen att göra ännu en sats, för dessa kommer inte att räcka fram till söndagen, då Jen ska ha 8-årskalas.. det blev bara 12 st och tyvärr blev dom inte världens finaste muffins, en del rann ut lite, så vi får se om jag lyckas bättre nästa gång. mycket goda var dom i alla fall!

Dumlemuffins

14 portioner
Stora formar, 6 st/plåt

2 dl strösocker
125 g margarin
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl mjölk
14 st Dumle-kolor

Vaniljströssel
1 dl vetemjöl
3/4 dl socker
2 tsk vaniljsocker
50 g smält smör
Sätt ugnen på 225°C. Vispa socker och matfett poröst, tillsätt äggen ett i taget under omrörning. Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Rör ner mjölblandningen samt mjölk, blanda till en smet. Fyll muffinsformarna till hälften med smeten, lägg en Dumle-kola i vardera muffinsform. Blanda alla ingredienser till strösslet och strö detta över muffinssmeten i formarna. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.


Nu väntar en riktig mys-fredagkväll med tacos (det var toklänge sedan vi åt tacos!), värmeljus, soffhäng, nacho-cheese balls och Idol! Eran fredagkväll?
RSS 2.0