Snö, snö, överallt snö!

man blev ju inte direkt förvånad i morse när man konstaterade att det fortfarande snöade! helt galet vad mycket snö vi fått- och vi är bara i november än!
så den här söndagen har det handlat mycket om snöskottning, dels våran egen gård då, som inte alls är speciellt stor, om man jämför med min pappas stooora och långa infart som vi gav oss på efter att vi var färdig med våran egen.
själv är han i Egypten och har det gott, firar sin 60-årsdag, så det är väl bara att ställa upp så gott man kan! som tur är så har han en 4-hjuling med plogblad som M fick köra runt med, men med den här mängden snö så var det inte det enklaste att komma fram med den heller.. sedan dök deras granne förbi och erbjöds sig att hjälpa till lite  med sin traktor, så då gick det lite snabbare- underbart, annars hade vi nog hållt på än! ;)


barnen stortrivs såklart :)

nåja, vi har hunnit med en tur i pulkabacken också, varpå jag försökte mig på en powerwalk, men det gick väl lite sådär, i täckbrallor, stora skor och moddiga vägar- man fick inte upp det rätta tempot, precis.
väl hemma igen så har hela familjen bastat & ätit gott, så nu ska det faktiskt bli skönt att ta det lite lungt inne, efter all den friska luften vi fått idag!

julskyltningen skippade vi helt i år, här i Sandviken så är den såå helkass så  man blir bara förbannad om man åker dit... ! värdelöst.. synd, annars är det ju ganska så mysigt.

och förresten, det slutade snöa och solen kikade fram på eftermiddagen!

Adventsstök

hey- jag lever :)
här har vi fullt upp med allt som ska upp och grejjas med till första advent! jag kan inte förstå att det redan är dags! -snart jul, snart ett nytt år! det är bara måndag-fredag, måndag-fredag på veckorna just nu, håller ni inte med?

förutom att skotta, skotta, skotta den enorma snömängd som rasar ner nu, så har jag varit och handlat, röjt fram stjärnor, slingor och ljusstakar, bakat pepparkakor och varit ner en sväng på loppisen, där jag har ett bord just nu.. det hade gått iväg ganska bra med grejjer, så imorgon ska jag dyka lite djupare ner i alla våra förråd och skrymslem och leta fram ännu mera saker som man förhoppningsvis kan sälja iväg! (och allt som kommer in ska samlas i thailands-burken- jo, för numer finns det en sådan!)


ute på våran altan ser det ut såhär just nu.. jag vet inte ens hur länge det har snöat? är det 2 dygn? det verkar inte finnas något slut i det hela.. tankarna far tillbaka till snökaoset -98, då vi snöade in totalt under ett par dygn och det gick inte att ta sig någonstans på hela helgen! en upprepning på gång, kanske?

hur som helst så tror jag på en VIT jul!

nu ska jag förbereda potaisgratäng som ska serveras tillsammans med fläskfilé och lite god sallad.. jag tror faktiskt att jag ska slå till på en liten Gin och Tonic i kväll åxå! härliga lördagskväll!

Sjukt nöjd

och faktiskt rätt stolt över mig själv :) denna vecka visade vågen på otroliga -2.0 kg! hur galet som helst, jag har gått ner 6 kg på drygt en månad.. inte så långt kvar till målet- så enkelt, det har gått :) -men sedan börjar ju det svåra, att hålla vikten :)

RSS 2.0