Grattis till alla härliga mammor!


-hoppas ni alla haft en mysig morsdag, att ni fått uppvakta era mammor och att ni som själva är mammor fått lite extra omtanke och kärlek idag. :)
-själv känner jag mig helt slut efter en jobbdag (haha, man är inte riktigt van vid det där tempot nu när man legat på rygg i 7 dagar!) , sedan blev klockan en del innan vi kom hem inatt också, och för en gångs skull blev det en ganska lugn kväll för min del. det var verkligen fullt drag här på gatorna i stan, jag tror faktiskt aldrig att jag sett så mycket folk ute här på en och samma gång, dels var det crusing och sedan invigningen av arenan då, och det strålande vädret gjorde ju såklart sitt därtill. riktigt kul att se att det faktiskt finns liv i denna stad också, trots att det allt som oftast är dött, dött, dött här!

invigningen var väl sådär, kanske inte riktigt min typ av musiksmak med symfoniorkester och Marlenas opera, men det var ändå en bra blandning av musik, Tomas Ledin tillsammans med symfoniorkerstern  var en riktigt bra kombination faktiskt, och det var riktigt roligt att få vara med att inviga våran nya stolthet! -jag hoppas verkligen att vi får gå på en melodifestival deltävling där 2010!

En vecka svischar snabbt förbi


så var man hemma på svensk mark igen- men som tur är så verkar jag fått med mig lite av den grekiska värmen hem ;)
vi har verkligen haft kanonväder hela veckan, samma dag vi kom var det 28 grader, sedan blev det lite varmare för varje dag, så temperaturen har legat mellan 30-35 grader hela veckan, knappt ett moln har vi sett på hela tiden och nästintill vindstilla! -jag hade nog inte riktigt förväntat mig sådan hetta redan nu- men jag klagar absolut inte, det kunde inte vara mer perfekt! -men någon större lust eller ork till att göra något annat än att bada och sola har ju inte funnits, men jag tror att både jag & lilltösen var rätt nöjd med det. J har legat i blöt från förmiddag till sen eftermiddag, medans jag mest legat i solen och njutit och nästan plöjt igenom 2 böcker (jag kan ju tillägga att det är ungefär en årsranson av bokläsning för min del!).

Agios Georgios, St George som det också kallas, där vi bodde, var ett ganska litet och väldigt lungt område, jag hade nog gärna bott på ett något större ställe med lite mera utbud av allt, jag älskar att strosa i småbutiker om kvällarna, men det var väldigt rogivande och det märktes tydligt att det fortfarande är lågsäsong. en eftermiddag var vi i alla fall iväg på en liten tur och fick se lite mera av Korfu, och det blev några timmars strosande i mysiga Korfu stad, med sina trånga, smala gränder , mysiga restauranger och butiker.

vi har haft det jättemysigt tillsammans, det är guld värt att bara få rå om och ägna all sin tid åt bara ett barn, jag tror att det uppskattades lika mycket av oss båda två. -och att resa helt på egen hand var inga problem alls, jag är inte avskräckt :o) ,och jag kan absolut tänka mig att göra det igen om jag inte har någon annan som vill följa med nästa gång heller! -vi träffade jättemånga trevliga personer på vårat hotell och vi fick en jättebra kontakt med en annan familj med två mindre barn, som vi åt lunch & middag med tillsammans några gånger.. så jag blev inte helt utan vuxenkontakt :) .

väl hemma igen och livet drar igång igen i samma tempo som man är van med, gissa om tvätthögen är stor, huset är i en enda oreda, vi har firat gammelmormor som fyller år idag och ikväll ska vi på invigningen av den stora, nybyggda arenan här i stan där bla Marlena Ehrman & Tomas Ledin ska stå för underhållningen! -imorgon är det jobb igen som gäller och snart är Korfuresan ett minne blott.

(lite bilder kommer så småningom, jag har inte tömt kameran än!)

24 timmar..


nu är det bara ett dygn kvar tills vi, förhoppningsvis, sitter i ett sådant här och väntar på att bli startklara!
börjar nog få lite resfeber nu för jag har sovit riktigt taskigt, så nu fick jag nog och klev upp före klockan. det är så många känslor som blandas just nu; förväntan, spänning, lite oro-det här med att fixa allt själv nu när man ska åka iväg så långt bort helt på egen hand för första gången ;) -ångest över att jag lämnar halva familjen hemma, speciellt jobbigt att åka ifrån Lucas en hel vecka.. men det har jag ju valt själv så jag får skylla mig själv! jag vet att det kommer att kännas bättre när vi väl är på väg, en vecka går superfort och det kan säkert vara bra för honom också med lite mer egen pappa-tid!

kanske är det sista raderna från mig nu innan vi åker, bloggen har inte precis prio ett- men kanske jag försöker att hitta på en dator nere på Korfu någonstans.

nu ska jag iväg till jobbet för sista arbetsdagen, sedan tar jag en välförtjänt semester!!
må så gott! ha en fin torsdags-söndag! :)
RSS 2.0